Reklama: Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
Velkostatek Pardubice 1881-1920
csde © HISTORIE.cz - denně zveřejňuje nové informace!

Obsah

Kapusta zapečená s masem a s těstovinami

1 hlávka kapusty nebo 1 krabice (500 g) zmrazené řezané kapusty, 2 lžíce sádla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě nebo 250 g vařeného vepřového, 150 g kolínek nebo jiných těstovin, 50 g tvrdého sýra, petrželka, 1/8 l mléka, 2 - 3 vejce
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuil a česnek, vložíme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak vložíme na kosstky nakrájené maso z konzervy nebo vařené vepřové, uvařené a okapené těstoviny, rozsekanou petrželku,m strouhaný sýr a dobře promícháme. Směs dáme do vymaštěné zapékací misky nebo dko kastrolu, prohřejeme v troubě, zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a zapečeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134