Reklama: Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
Velkostatek Pardubice 1881-1920
csde © HISTORIE.cz - denně zveřejňuje nové informace!

Obsah

Piškotové řezy s jahodami

Na korpus: 3 vejce, 10 dkg cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 7 dkg hladké mouky, 7 dkg škrobu, 1 lžička kypřícího prášku. Na zdobení: 1 kg jahod, 2 lžíčky citronové šťávy, 6 lžiček moučkového cukru, 1 balíček želatiny, 3 tvarohy
Troubu rozpálíme na 175 stupňů. Celá vejce dáme do mísy, přidáme 3 lžice horké vody a našleháme do pěny. Přisypeme cukr a vanilkový cukr a šleháme dokud se krystaly nerozpustí. Smísíme mouku se škrobem a kypřícím práškem a spojíme s vaječnou pěnou. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto, uhladíme, dáme do trouby a pečeme asi 12 minut. Korpus necháme vychladnout, sundáme z pečícího papíru, dáme zpět na plech. Pruh alobalu několikrát přeložíme a vyrobíme okolo korpusu vysoké okraje.
Jahody nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a 3 lžicemi moučkového cukru, necháme asi 20 minut odležet. Rozpustíme želatinu dle návodu. Jahody rozmixujeme s tvarohem a zbývajícím cukrem, vmícháme želatinu (ne všechnu - necháme si na polití vrchu moučníku). Korpus potřeme tvarohovým krémem a na 2 hodiny dáme do ledničky.
Zbývající jahody nakrájíme na kousky, vyrovnáme je na ztuhlý krém, zalijeme zbylou želatinou a necháme znovu ztuhnout.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134