Reklame: Království perníku - zážitkové programy, muzeum perníku
Domäne Pardubice 1881-1920
csde © HISTORIE.cz - veröffentlicht täglich neue Informationen!

Inhalt

Kapr s náplní

1 a 1/2 kg kapra, sůl, 60 g másla, 40 g slaniny, petrželka. Náplň: 1 máslovka, 2 rohlíky, 2 vejce, několik lžic smetany nebo plnotučného mléka, sůl, petrželka, květ, mlíčí
Kapra zbavíme šupin, vykucháme co nejmenším otvorem, dobře vymyjeme, osušíme, uvnintřosolíme, naplníme, zašijeme. Na pekáčku na másle opečeme plátky slaniny, na ně položíme plněného kapra a zvolna pečeme 40 - 45 minut. Při pečení poléváme často šťávou. Upečeného kapra pokapeme citrónovou šťávou, opatrněe porcujeme a podáváme s brambory, kaší a salátem. Nádivku připravíme takto: umícháme máslovku s vejci, petrželkou, přidáme na másle podušené mlíčí, špetku květu a na kostičky nakrájené oloupané rohlíky zvlhčené smetanou nebo plnotučným mlékem.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134