KASPER Antonín ml. (1963-2006) [ Plochá dráha ]

Plochodrážní závodník, vítěz Zlaté přilby v Pardubicích.

Antonín Kasper mladší, člen slavné plošinářské rodiny, prožil bohatou sportovní kariéru. Byl juniorským mistrem Evropy 1982, v Pardubicích v roce 1991 vyhrál ceněnou Zlatou přilbu a dlouhá léta šířil renomé české plochodrážní školy v seriálu Grand Prix. Jeho předčasná smrt je pro příznivce motorismu vážnou a citlivou ranou.

"Po čtyřicítce jezdit nechci. V každém sportu se snižuje věková hranice a plochá dráha není výjimkou. Hlavně je pořád tvrdší a to už není pro mě," tvrdil populární Tony v říjnu 2002, když ukončil blyštivou kariéru.

Rozhodl se odejít z motorismu včas a v plném zdraví. Ve věku třiačtyřiceti let ale podlehl těžké nemoci. Antonín Kasper je otcem dvou dcer, se ženou Ivetou vychoval Denisu a Gabrielu. Na fakt, že nemá syna a z motocyklového světa zmizí slavné jméno, odpověděl: "To nevím, ale holky mi zkoušejí brát mopeda. Jinak je dost baví golf. Jak to s nimi jednou bude, netuším. Jedna chce být policajtkou, druhá kuchařkou. Stárnou nějak rychle," vyprávěl jeden z nejlepších českých jezdců.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - pardubický kraj 1.8.2006

Autor: (ČTK)

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

DALŠÍ INFORMACE: http://www.speedway.cz
Typ záznamu: Plochá dráha
AKTUALIZACE: správce systému (infosystem.cz) org. 2, 01.08.2006 v 11:31 hodin

Pokud máte jakékoliv náměty, připomínky, fotografie, vzpomínky nebo jiné archivní materiály k textu připravované publikace, prosíme, kontaktuje nás na níže uvedené adrese. Děkujeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134