Svazek obcí Za Letištěm [ Svazek měst a obcí ]

Svazek obcí Za Letištěm je regionem na pomezí městských aglomerací měst Pardubice a Chrudim a volné krajiny. Disponuje množstvím specifických zajímavostí, které se stále rozvíjelí. V posledních letech se vytvořila síť turistických produktů a byla vytvořena pestrá nabídka pro aktivní trávení volného času /rozsáhlý informační a odpočinkový mobiliář pro turisty, síť relaxačních zón, sportovišť, cyklostezka pro cyklisty a in-line bruslaře Pardubice – Staré Jesenčany, volně přístupná zázemí pro dětské hry u stravovacích zařízení../
Území disponuje také množstvím historických zajímavostí, mnohdy nedoceněných.
Forma aktivního trávení volného času je nejčastější jízda na kole či na in-linech. V obcích je množství zajímavých hospůdek, které stojí za občerstvovací zastávku.
Území mikroregionu je výchozím bodem pro cestu z Pardubic do Železných hor, jenž je rekreační zónou i pro obyvatele mikroregionu Za Letištěm právě proto, že je na kole lehce a snadno dosažitelná.

Od r. 2001 mikroregion (svazek obcí) vytváří své vlastní aktivity směřující do tvorby aktivit pro občany, obnovy prostřední, ploch a objektů v obcích tak, aby se postupně zvyšovala kvalita života občanů zde.

Od r. 2005 je mikroregion Za Letištěm členem občanského sdružení MAS Železnohorský region, které koordinuje rozvoj celého regionu ve všech oblastech týkajících se vzniku nových aktivit a atraktivit, především v oblasti cestovního ruchu i obnovy venkova jako takového.


Členské obce mikroregionu Za Letištěm:
V roce 2001 bylo sedm zakládajících obcí.
V roce 2003 přistoupila do svaku obcí obec Třebosice, v roce 2005 se připojila obec Srnojedy.

Barchov
Čepí
Dubany
Dřenice
Mikulovice
Ostřešany
Srnojedy
Staré Jesenčany
Třebosice

mapa regionu

KONTAKTNÍ ADRESA:

Svazek obcí Za Letištěm
Mgr. Josef Vodrážka, předseda
Ostřešany 202
530 02 Pardubice
Česko (CZ)

DOKUMENTY

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Svazek měst a obcí
AKTUALIZACE: Kateřina Korejtková (Svazek obcí Za letištěm) org. 163, 20.05.2016 v 07:27 hodin

Pokud máte jakékoliv náměty, připomínky, fotografie, vzpomínky nebo jiné archivní materiály k textu připravované publikace, prosíme, kontaktuje nás na níže uvedené adrese. Děkujeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134