Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary [ Festival, soutěž nebo přehlídka ]

MFF Karlovy Vary je jeden z nejstarších filmových festivalů vůbec (1. ročník se uskutečnil v roce 1946). Více než 40 let byl festival organizován pod tlakem politické situace v socialistickém Československu. Po společenských změnách v listopadu 1989 se festival několik let potýkal s nezájmem ze strany státu i veřejnosti, v jejichž očích byl téměř nenávratně zdiskreditován.

V roce 1994 se organizace festivalu ujal nový tým v čele se známým českým hercem Jiřím Bartoškou a významnou filmovou publicistkou Evou Zaoralovou, kteří se rozhodli přetvořit stagnující přehlídku v mezinárodně významné filmové fórum. Svou novou programovou i organizační koncepcí dokázal tým Jiřího Bartošky a Evy Zaoralové během několika málo let vrátit festivalu prestiž a zájem odborné i laické veřejnosti.

MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a nabízí svým návštěvníkům pečlivě koncipovaný program, kvalitní zázemí a široký servis služeb.

Největší pozornost je věnována Mezinárodní soutěži celovečerních hraných filmů, do které jsou vybrány pouze snímky natočené v uplynulé sezóně a dosud neuvedené v soutěži jiného festivalu kategorie A.

Kromě oficiální soutěže a soutěže dokumentárních filmů jsou pro diváky sestaveny již tradiční informativní sekce a aktuální tematické retrospektivy.

Hosté mají díky MFF Karlovy Vary jedinečnou příležitost zhlédnout nejlepší nové filmy této oblasti, objevit nové talenty a poznat celou řadu zajímavých osobností z uměleckého, ekonomického a politického života.

Zejména profesionální veřejnost oceňuje možnost vidět v tak krátkém čase a bez obvyklého stresu, který může panovat na větších přehlídkách, ty filmy, jež vzbudily velkou pozornost na festivalech v Berlíně, Cannes či na jiných prestižních světových akcích věnujících se současné kinematografii.

UMÍSTĚNÍ

DALŠÍ INFORMACE: http://www.mffkv.cz
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 2, 19.11.2004 v 11:42 hodin

Pokud máte jakékoliv náměty, připomínky, fotografie, vzpomínky nebo jiné archivní materiály k textu připravované publikace, prosíme, kontaktuje nás na níže uvedené adrese. Děkujeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134