Hovězí maso [ Specialita k jídlu ]

VALAŠSKÝ GULÁŠ
500 g předního libového hovězího masa
200 g kysaného zelí
2 cibule
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1 čajová lžička sladké papriky
4 stroužky česnek, kmín
sůl, pepř, 2 kuličky nového koření,1 bobkový list, špetka majoránky
2dl vody

Postup:
Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na hranolky asi 2x2x4 cm. Hranolky vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Přidáme olej, papriku, zelí, , jemně nakrájenou cibuli. Osolíme, přidáme všechno ostatní koření, rozmačkaný česnek, hladkou mouku a. Zalijeme 2dl vody a důkladně rozmícháme. Směs můžeme připravit den předem a nechat rozležet. Keramickou nádobu pak musíme asi půl hodiny nechat při pokojové teplotě temperovat, aby se nedala do hrnce studená. Směs můžeme připravit v porcelánové misce a druhý den před vařením přendat do keramické nádoby.

UMÍSTĚNÍ

Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: Radka GAJDUŠKOVÁ (Beskydy-Valašsko, racr) org. 56, 10.05.2004 v 11:40 hodin

Pokud máte jakékoliv náměty, připomínky, fotografie, vzpomínky nebo jiné archivní materiály k textu připravované publikace, prosíme, kontaktuje nás na níže uvedené adrese. Děkujeme.

KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.
V Perníkové chaloupce č. p. 38
533 52 Ráby u Pardubic
Czech Republic
spravce@kralovstvi.cz
(+420) 602 413 134